top of page

Az Ethereum lehet a legbiztosabb befektetés?


A koronavírus az egész világgazdaságra negatív hatással volt, mélypontra került a világ összes jelentős tőzsdéje, részvénye és sajnos a kriptopiacon is vérengzés folyt. Ismét az járt jól, akinek volt likvid tőkéje félretéve, és a bezuhanó áfolyamokon tudott bevásárolni, hiszen gyakorlatilag bármilyen kriptovalutát, vagy hagyományos tőzsdepiaci részvényt vásárolt, néhány hét alatt megduplázhatta a pénzét. Ez önmagában is rendkívüli eredmény, különösen napjainkban, amikor a banki lekötések átlagosan 2-3 százalék hozamot ígérnek. Évente.


A többség azonban jó eséllyel lemaradt a "kiárusításról", és bár a részvénypiacon is vannak még szép számmal jó befektetési lehetőségek (gondolunk itt a légitársaságok részvényeire, vagy akár az olajárak mélypontjára) a kriptovaluták piacán továbbra is kimagasló hozamokat lehet elérni. Természetesen ez nagyobb kockázattal is járhat, ugyanakkor megfontolt befektetéssel és helyes stop-limit állítással (ami egy váratlan zuhanás esetén is megvédi a tőkét) a rizikó is minimálisra csökkenthető. Amikor jó befektetést keresünk, a kriptovaluták legnagyobbjai közül is kiemelkedik az Ethereum.


Minden szempontból alulértékelve


Nem sok kétség fér ahhoz, hogy a Bitcoin utáni örök második, de a Bitcoinnál sokkal innovatívabb, rendkívül széles körben fejlesztett kriptovaluta remek befektetés lehet a jelenlegi áron. Az Ethereum alulértékeltségét jelzi, hogy rég nem volt ennyire alacsonyan a Bitcoinhoz viszonyított értéke (ETH/BTC), ráadásul egy háromszög alakzatot alkot a hetes charton (weekly), ahonnan egy komoly kitörés következhet az ábrán jelölt irányt követve.

Az Ethereum Bitcoinban számított értéke (ETH/BTC, heti értékekkel)


A jelenlegi alulértékeltséget semmilyen technikai fejlemény nem indokolja, különösen úgy, hogy közeledik az Ethereum 2.0 bevezetése, amely 2021 tavaszán lehet esedékes. Apropó Ethereum 2.0: a továbbfejlesztett rendszer bevezetése a befektetők szerint nagyobb értéknövekedést hozhat, mint a Bitcoinra a felezés eseménye által gyakorolt hatás. Emlékezetes, akkor néhány hét alatt háromszoros értéket ért el a Bitcoin.

Reális a 600% profit 2021-re?


Az Ethereumot konzervatívabb elemzések szerint is legalább kétszeres áron fogják kereskedni 2021 tavaszán, de vannak akik szerint új csúcsokat is dönthet az Ethereum értéke, amely 1.400 dolláron tetőzött 2018. januárban, jelenleg pedig 220-230 dollárért vásárolható. Az Ethereum dollár grafikonján is ezt megerősítő jeleket láthatunk és a minták alapján legkésőbb éppen 2021 nyarán záródhat a háromszög, és érkezhet egy jelentős kitörés, amellyel akár 600% profit elérése sem lehetetlen.

Az ETH/USD chart egy pozitív elképzelést mutat a következő hónapokra


A világ kriptovaluta közösségének számos szakértője egyetért abban, hogy a jövő évre esedékes Ethereum fejlesztéseket még nem árazta be a piac, és a jelenlegi 220 dollár környéki szint akár többszörösen alacsonyabb, mint a valuta valós értéke, amely jövőre akár az 1.400 dollárt is elérheti. Természetesen alakulhat máshogy, de feltételezhető, hogy ha jelentősen esne is a valuta értéke egy újabb koronavírus-hullám, vagy spekulációs okok miatt, az alacsonyabb árfolyamokon még nagyobb kereslettel találná magát szembe, és hamar visszatornászná magát az árfolyam, hogy aztán idővel visszanyerje méltó kereskedési értékét a kriptotőzsdéken.


JAG

 
  • Amennyiben befektetnél, vásárolj Ethereumot közvetlenül bankkártyával a világ legbiztonságosabb tőzsdéjén. Ehhez kattints a képre vagy ide.

Ne feledjétek: a kriptovaluta kereskedés kockázatokat hordoz magában, a cikk pedig nem minősül befektetési tanácsadásnak. Ezért ha a befektetés mellett döntesz, javasoljuk, hogy legfeljebb annyi pénzt szánj a kereskedésre, amennyinek az esetleges elvesztése sem okozna megélhetési gondokat.

 

  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page