A legokosabb kriptopénz: az Ethereum

Az Ethereum a világ második legismertebb és legértékesebb kriptopénze. Azonban az Ethereum jóval több mint egy decentralizált rendszer, és éppen ez teszi rendkívül sikeressé.Az Ethereum rendszerét 2014-ben egy akkor 20 éves orosz programozó, Vitalik Buterin indította el és vált azóta a világ leginnovatítvabb szoftverfejlesztési felületévé és egyben az egyik legértékesebb kriptopénzzé. Olyan programoknak, applikációknak kínál kiváló alapot, amelyek a harmadik, köztes fél kiiktatását tűzték ki célul. Mivel az egész világ társadalmi rendszere arra épül, hogy két fél közötti bizalmat egy köztes fél biztosítja (állam, bank, ügyvéd, bíróság, vállalat), a blokklánc és az arra épülő Ethereum jelentősége az egész világ működését megváltoztathatja.

Miben más az Ethereum mint a Bitcoin?


Az Ethereum és a Bitcoin egymással összehasonlítva két teljesen különálló projekt, teljesen különböző célokkal. A Bitcoin a világ első kriptovalutája és blokkláncon futó fizetési rendszere. Az Ethereum ezzel szemben a blokklánc technikáját egy komplex hálózattá alakította: saját internet böngészővel, programozási nyelvvel és fizetési rendszerrel rendelkezik. A legfontosabb előnye az Ethereumnak, hogy a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy decentralizált alkalmazásokat hozzanak létre az Ethereum blokkláncán.


Az Ethereum értékének csúcsa 2017 végén az 1.400 dollárt is megközelítette, a cikk írásának pillanatában 150 dollárért vásárolhatunk egy Ethereumot.

Amennyiben Ethereumot vagy más kriptopénzt szeretnél vásárolni, a Binance tőzsdét ajánljuk, ahol vásárlói jutalék visszatérítést is kapsz, ha ezen a linken keresztül regisztrálsz.

  • Facebook

Tudtad?

A becslések szerint már 100 millió ember birtokol Bitcoint a világon, és naponta 400 ezren használják a valutát. 

A pontos számokat az anonimitás miatt senki sem ismeri.

Idézet

A kedvenc tartási periódusom, az örökké.

Warren Buffett