top of page

A legokosabb kriptopénz: az Ethereum

Az Ethereum a világ második legismertebb és legértékesebb kriptopénze. Azonban az Ethereum jóval több mint egy decentralizált rendszer, és éppen ez teszi rendkívül sikeressé.



Az Ethereum rendszerét 2014-ben egy akkor 20 éves orosz programozó, Vitalik Buterin indította el és vált azóta a világ leginnovatítvabb szoftverfejlesztési felületévé és egyben az egyik legértékesebb kriptopénzzé. Olyan programoknak, applikációknak kínál kiváló alapot, amelyek a harmadik, köztes fél kiiktatását tűzték ki célul. Mivel az egész világ társadalmi rendszere arra épül, hogy két fél közötti bizalmat egy köztes fél biztosítja (állam, bank, ügyvéd, bíróság, vállalat), a blokklánc és az arra épülő Ethereum jelentősége az egész világ működését megváltoztathatja.

Miben más az Ethereum mint a Bitcoin?


Az Ethereum és a Bitcoin egymással összehasonlítva két teljesen különálló projekt, teljesen különböző célokkal. A Bitcoin a világ első kriptovalutája és blokkláncon futó fizetési rendszere. Az Ethereum ezzel szemben a blokklánc technikáját egy komplex hálózattá alakította: saját internet böngészővel, programozási nyelvvel és fizetési rendszerrel rendelkezik. A legfontosabb előnye az Ethereumnak, hogy a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy decentralizált alkalmazásokat hozzanak létre az Ethereum blokkláncán.


Az Ethereum értékének csúcsa 2017 végén az 1.400 dollárt is megközelítette, a cikk írásának pillanatában 150 dollárért vásárolhatunk egy Ethereumot.

Amennyiben Ethereumot vagy más kriptopénzt szeretnél vásárolni, a Binance tőzsdét ajánljuk, ahol vásárlói jutalék visszatérítést is kapsz, ha ezen a linken keresztül regisztrálsz.

  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page