top of page
  • András

Soha ennyien nem akartak bitcoint venni

A Google adatai alapján a „kriptopénz vásárlása” (buy crypto) keresőkifejezést sosem használták még ennyien, mint most. Ezt a szakértők általánosságban a lakossági érdeklődés szintjével hozzák összefüggésbe.

Márpedig ha a Google keresések tényleg előre tudják jelezni, akkor A tanú című film klasszikus mondatával idézve: a nemzetközi helyzet egyre jobban fokozódik. Idén januárban új csúcsra ért a keresések száma, messze meghaladva az előző csúcsot, amelyet 2018 elején állított be, ez derül ki a The Tie elemzőcsapatának a számaiból.


A Google Trends listáján a bitcoin iránti érdeklődés elérte a maximális 100 pontos szintet. Hasonló teljesítményt ért el az Ethereum is, bár az egészen 65-ig visszaesett, miután érintette a 100-as értéket. A bitcoinos keresések is hasonlóan nagy kiugrást mutattak, de az még nem haladta meg a ’17-es bikapiacon tapasztalt mértéket.

A The Tie ugyanezt a hirtelen emelkedést tapasztalta a „legjobb kriptopénzes app” és a „legjobb kriptotőzsde” keresésekben. A cég elemzési kutatója, Treyce Dahlem így fogalmazta ezt meg:

„A Google Trends számaiból egyértelműen látszik, hogy a népszerű kriptós kifejezésekre egyre többen keresnek. Egyelőre nem lehet eldönteni, hogy mi okozza. A Reddites felhasználók spekulálnak, hogy mit vegyenek célba következőnek? Vagy az általános befektetői mentalitás kezd változni, és többen kezdenek érdeklődni az infláció elleni védekezés módjai iránt? Egy biztos, gyorsan növekszik a kriptóra irányuló figyelem, és többen érdeklődnek az iparág iránt, keresik a jó belépési lehetőségeket.”

A keresések növekedése láthatóan egybeesik az Ethereum, és az altok növekedésével. Az ETH árfolyama megduplázódott év eleje óta, és új rekordárat állított be 1500 dollár felett. Emellett januárban a teljes kriptopiac összesített kapitalizációja első alkalommal haladta meg az egy billió dolláros értéket.


A nagy felugrás főleg a BTC miatt történt, az előző hónap során az altok is mozgolódni kezdtek, elkezdték felvenni a ritmust. Január során a bitcoin piaci dominanciája a 72%-os értékről 62%-ig csökkent.


A Google keresési tendenciái néha egybeesnek a kriptopiac mozgásával. Mikor a keresések száma megnő, azzal általában együtt növekszik a lakossági érdeklődés is, ez pedig sokszor spekulatív emelkedésekhez vezet. A keresések száma mellett a közösségi médiában történő említések is egyre gyakoribbak. A Twitteren például a kriptopénzek összesített említési mértéke elérte a 3,3 milliót januárban, a tavaly szeptemberi 1,3 millió után.

Összességében a januári érték 181%-kal magasabb az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Eközben a bitcoin árfolyama ismét emelkedésnek indult, ma reggel 38.000 dolláron kereskedték a legnagyobb digitális valutát.


Ha te is most vennél bitcoint: ebben a cikkben írtunk a biztonságos, bankkártyás bitcoin vásárlásról.


 

  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page