top of page
  • PA

Így vásárolj Bitcoint, ha fontos a biztonság

Ha eldöntötted, hogy te sem szeretnél kimaradni a kriptovaluták világából, érdekel az innovatív blokklánc technológia, vagy csak pénzt szeretnél keresni a kriptovalutákkal, de nem tudod hogyan lehet megbízható módon kriptovalutát vásárolni, akkor jó helyen jársz. Most egyetlen cikkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat. Bitcoin vásárlás 3 lépésben.


Sok weboldal ígér egyszerű és gyors Bitcoin vásárlást, azonban ezek közül a legtöbb valamilyen szerződés, vagy részvény formában árulja a Bitcoint és a többi kriptovalutát (Ethereum, XRP, stb.). Ezek a megoldások bonyolultak, drágák és valójában soha nem birtokolod a megvásárolt valutát.


Ezzel szemben a megbízható kriptovaluta tőzsdéken egy ingyenes (tudjuk, hogy szkeptikus az olvasó ezzel a szóval, de valóban ingyenes) regisztrációval minden kriptovalutára külön számlát kap a regisztráló, így

a vásárolt kriptovaluta a számlára kerül, amit szabadon birtokolhat befektetésként akár évtizedeken át, vagy utalhatja át egy másik számlára. Ezért a legjobb és legegyszerűbb verzió ha egy megbízható tőzsdén vásárolunk magunknak Bitcoint, vagy más kriptovalutát.

Tehát akkor hogyan vásárolhatok?


Több megbízható tőzsde van amelyeket a szerkesztőségünk is letesztelt és nap mint nap használ, de ezek közül is kiemelkedik a Binance. A Binance a világ legnagyobb kriptovalutákkal foglalkozó tőzsdéje, váltója, amely mögött dollármilliárdos biztosítás áll, így egy esetleges technikai hiba esetén sem veszne el az online számlán tárolt vagyonunk.


A Binance további erőssége, hogy az átutalás mellett bankkártyával is vásárolhatunk több száz kriptovaluta közül, így azonnal a számlánkra kerül a megvásárolt Bitcoin. Szintén kiemelkedő adottsága a platformnak a mindenre kiterjedő, mégis egyszerűen használható mobil applikációja Android és Apple készülékekre (letöltési linkek lejjebb).


1. Regisztrálj a Binance.com-on ezen a linken keresztül:



A regisztrációhoz mindössze egy emailre lesz szükséged. A regisztráció teljesen ingyenes és nem jár semmilyen kötelezettséggel. Több tízmillióan tagjai az oldalnak, olyan mintha az Ebayre, vagy az Aliexpressre regisztrálnál.


2. Hitelesítsd magadat


Bár a regisztrációhoz valóban csak egy email cím szükséges, azonban a kriptovaluta vásárláshoz be kell tölteni a 18 életévet, ehhez pedig hitelesíteni kell magadat.


Az angol nyelvű portálon először fel kell töltened az adataidat, majd személyes dokumentumok feltöltését kéri a rendszer (személyi igazolvány mindkét oldalát be kell fotózni, vagy fel kell tölteni, valamint egy szelfivel igazolni magadat). A hitelesítés a weboldalon is csak néhány percet vesz ígénybe, de az applikáción (Androidra letöltés itt, Apple-re letöltés itt) még gyorsabb a robotok által hitelesített folyamat.


3. Vásárolj Bitcoint bankkártyával


Amint hitelesítve lett a számlád, már vásárolhatsz is Bitcoint, Ethereumot, vagy bármely tetszőleges coint. Ehhez egyszerűen kattints ide, vagy a Binance-en belépve a menüsorban kattints a Buy Crypto menüpontra. Itt a kívánt kriptovaluta kiválasztásával, tetszőleges összegben, a bankkártya adataid megadásával vásárolhatsz Bitcoint, vagy más kriptovalutát.

Pro tipp 1: Tévhit, hogy csak "egész Bitcoint" lehet vásárolni, ezzel szemben a legtöbben egy Bitcoin töredékét vásárolják meg. Így ha például 100 dollár értékben vásárolnál Bitcoin, akkor jelenleg 0.0027 Bitcoin lesz jóváírva a számládon.

Pro tipp 2: A nemzetközi cégek valamiért szívesebben fogadják el a VISA bankkártyákat, mint a MasterCardokat. Ettől függetlenül legtöbbször gond nélkül megy a kriptovásárlás, de ha van VISA kártyád, javasoljuk hogy azt használd.

Ha minden sikeresen ment te is kriptovaluta tulajdonos lettél, ezzel pedig csatlakoztál a világ népességének bő 1 százalékához, akik a nagy többséget jóval megelőzve alkotják a jövő értéktartó eszközeinek, innovatív technológiájának társadalmát.


Ha elakadtál valahol, vagy kérdésed van, írj nekünk a Facebookon és mielőbb, de legfeljebb néhány órán belül válaszolunk!

 

  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page