top of page
  • JAG

Közeledhet az altseason

Az Ethereum szárnyalása, illetve a Dogecoin közelmúltbeli tízszereződése(!) nagy valószínűséggel előrejelzik az altcoinok piacának közeledő emelkedését. Sokan régóta várják ezt az időt, ami a közeljövőben el is jöhet.


Az Ethereumról nyolc hónappal ezelőtt jeleztük, hogy a legbiztosabb befektetés lehet: akkor 230 dolláron volt az árfolyam, most pedig 1.400 dollárt ér egyetlen Ethereum.

Aki figyelte a tippünket, az jóval kevesebb mint 1 év alatt meghatszorozhatta(!) a befektetésének értékét.

A legújabb érdekes és biztató esemény, hogy a Dogecoin néhány nappal ezelőtt egy minden korábbit meghaladó emelkedésen ment keresztül, mely során az árfolyama egyetlen nap alatt a tízszeresére növekedett. A Kriptoakadémia alapján nézzük meg, milyen következtetést vonhatunk le a történtekből.

A Dogecoin mindössze egyetlen nap alatt tízszerezte meg az értékét.


Mit mutatnak a Dogecoin ciklusai?

A Doge grafikonján szabad szemmel is jól kivehetőek a coin ciklusai. Ha ezeknek a kitöréseknek az időpontjait összevetjük a teljes altcoin piac helyzetét mutató grafikonnal, akkor az alábbi képet kapjuk:

A Doge kitörései minden esetben az alt piac további emelkedését jelezték előre.

Bár a fenti képen nem kivehető, még a 2018-as medve piac közepén történő augusztusi robbanását is 50%-os Ethereum és általános alt piaci emelkedés követte.


Tehát a Dogecoin mozgatja a piacot?


Természetesen nem, de az évek során úgy alakult, hogy egy nagyon jó indikátor vált belőle, amelyből előre jelezhetjük az altcoinok további emelkedését. Amire a Doge mellett leginkább érdemes odafigyelni, az a kicsit lejjebb látható ethereum, és teljes alt piac helyzetét összevető grafikon.

Az Ethereum piacvezető altként folyamatosan húzza magával a többi coint és mivel az ETH a dollár ellenében már új csúcsokat döntött, nagy valószínűséggel a követők is megkezdik majd a felzárkózást hozzá.

A folyamat gyorsulását a múltban többször is a Doge megugrása jelezte előre, így a következő hetekben az altoknak is meglehet az esélye a tündöklésre.


Elemzés három ábrával


A teljes kripto piaci ciklus jelenlegi helyzetét áttekintve láthatjuk, hogy a kriptopiacok milyen sorrendben emelkednek egymás után. Ez a folyamat már szinte törvényszerűség:


1. A Bitcoin piaci részesedés új rekordot ért el és tovább növekedett.

2. Az Ethereum piaci részesedése néhány hónappal lemaradva követi a bitcoin által kijelölt utat.

3. Az alt piac kis lemaradással követi az Ethereumot.


Tehát mikor jön a valódi alt coin season?


Nagyon kedvező előjeleket mutatnak a grafikonok, így szinte biztosra vehetjük, hogy hamarosan (heteken, hónapokon belül) itt az altseason, tehát az altcoinok nagyon komoly emelkedésre számíthatnak. Emellett természetesen lesznek olyan altok is, amelyek sohasem fogják elérni a korábban beállított rekordjaikat, mivel a tavalyi évben megjelenő DeFi coinok rengeteg pénzt szívnak el a már több éve létező, régi motoros altoktól.


Összegezve csaknem minden altcoin vásárlása, tartása komoly profitot hozhat a közeljövőben, legfeljebb csak az lehet a kérdés, hogy 20%, 200%, vagy 2000% profit várható az adott cointól.


Amennyiben altcoinokat vásárolnál, javasoljuk a Binance tőzsdét, ahol biztonságos módon, akár bankkártyával vásárolhatsz kriptovalutát, akár a cikkben szereplő Ethereumot, vagy Dogecoint is. Ehhez ide kattints -> Binance regisztráció és vásárlás.


Forrás: Kriptoakadémia moonbaby

 

  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page