top of page
  • JAG

Indul a valódi altcoin season

A Bitcoin dominancia a napokban egy három éves trendet tör meg, ami az eddigi legerősebb jele lehet a valódi altcoin season indulásának. Öveket becsatolni, altcoinokat bevásárolni.

Az elmúlt hetekben számos altcoin jelentős, akár napi 10-20-50 százalékos emelkedést ért el, ezért az altcoinokkal kereskedők joggal gondolhatták, hogy ez már az évek óta várt altcoin season. Ezzel szemben az igazán nagy alt emelkedések csak most indulhatnak el, a három évvel ezelőtti altcoin seasonhöz hasonlóan.


A bitcoin és az altcoinok közötti arányt, tehát a kriptovalutákba fektetett pénz eloszlását mutatja meg a bitcoin dominancia chart. Ezen azt láthatjuk, hogy a bitcoin dominanciája 60 százalékra esett, ezen a ponton pedig egy 2018. január óta tartó trend és támasz törhet meg.

Ha a támasz a napokban valóban elesik és a bitcoin dominanciája 60 százalék alá esik, onnantól kezdve egy nagyon jelentős, akár a 2017-2018-as időszakot megismétlő hetek-hónapok következhetnek.

Emlékezetes, 2017 végén a bitcoin elérte az akkori legmagasabb szintjét, majd rá egy hónappal, 2018 elején az altcoinok kezdtek őrült emelkedésbe, amely során számos altcoin akár az 50-100-szorosára növelte az értékét.

Jelenleg egyre erősebb esélyei vannak annak, hogy ez 2021 február-márciusában ismét teljesülhet, még ha esetleg a megváltozott piac miatt kisebb mértékű növekedésekre is számíthatunk a három évvel ezelőtti eseményekhez képest.


92 százalékos altseason a hónapban


A Blockchaincenter egy külön honlapon kíséri folyamatosan az altseason indulását. Ezen folyamatosan figyelik az altcoinok emelkedését, illetve a bitcoinhoz viszonyított arányukat. A honlapon jelenleg az elmúlt 30 nap szerint már bőségesen, 92 százalékosan altseason volt a jellemző, az éves folyamatban azonban még nem indult meg a valódi kitörés. A honlap altseason definíciója szerint

altcoin szezonról beszélünk, ha a top 50 kriptovalutának a 75 százaléka 90 napon át jobban teljesít, mint a bitcoin.

A számláló közeledik a vörös sáv felé, így hamarosan az oldal is hivatalosan bejelentheti, hogy bizony az évek óta várt altseason elindult.


Ha érdekesnek találtad a cikkünket és most vásárolnál kriptovalutákat, a Binance platformját ajánljuk, ahol ajánlói linkünkön keresztül még visszatérítést is kaphatsz a kereskedési jutalékaid után. Itt írtunk arról, hogy hogyan érdemes bitcoint és kriptovalutákat vásárolni, ha pedig kérdésed van, írj nekünk a Facebookon!

 

  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page