top of page

Bitcoin rally: idén ősszel, vagy jövő nyáron?

Elemzésünkben a Bitcoin hosszú távú lehetőségeit vizsgáljuk, és azt láthatjuk, hogy két valószínű irány rajzolódik ki. Merre tovább, Bitcoin?


A Bitcoin az elmúlt hetekben megjárta a mélységeket és a csúcsokat is. A koronavírus-járvány közepén tapasztalt zuhanás során 3.800 dollárig esett az árfolyam, majd egy nagyon erős emelkedéssel 10.400 dollárig szárnyalt a legnagyobb kriptovaluta. A két érték között több mint 170 százalékos emelkedést érhettek el a szerencsések. Az elmúlt heteken túl érdemes távolabbról is megvizsgálni a big picture-t.


Ez alapján a 2017 decemberi csúcs óta egy háromszögelést láthatunk, az árfolyam pedig egy stabil sávban halad, két-két alkalommal érintve a felső és az alsó ellenállás lineáris vonalát. Jelenleg 9.100 dollár környékén mozog az árfolyam és innen két valószínű forgatókönyvet, A és B tervet látunk.


A terv


A közelmúltban több alkalommal is megtámadott 10.400 dolláros szinttől nem messze tanyázik az árfolyam, felvetésünkben (zöld vonallal) pedig ebből indulunk ki. Ezidáig egyik alkalommal sem sikerült az erős ellenállás felett maradni, de nem zárhatjuk ki, hogy hamarosan egy újabb nekifutást láthatunk a Bitcointól.


Amennyiben a következő két hétben sikerülne áttörni a fontos 10.400 dolláros szintet, egy visszatesztelés után elindulhat a régóta várt rally, és a Bitcoin a 12.000, a 13.500, majd a 19.500 dolláros szint után kereshet magának új csúcsot, 2017 után ismét megbabonázva a világot a "lufi" jelenségével. Ezen forgatókönyv esetén 2020 nyár végén törhet ki az árfolyam és a visszateszt után 9.400 dolláron lehet a legjobb befektetés Bitcoint vásárolni.

A két valószínű forgatókönyv


B terv


Az általunk jelenleg valószínűbbnek tartott forgatókönyv (piros vonallal a fentebbi ábrán) esetén hamarosan erős korrekció indulhat először 8.400, majd 7.400 és végül akár 5.000 dollár környékére. A pontos értékeket lehetetlen meghatározni, de ha ez a forgatókönyv valósul meg, akkor 7.400, illetve esetlegesen 5.0005.500 dollár között lesz a lehető legjobb döntés Bitcoint vásárolni, hiszen ennél talán már soha nem látjuk lejjebb az árfolyamot.


Ezt a verziót támasztja alá a hónapos nézet is: a jelenlegi havi zárás gyertyája kísértetiesen hasonlít a 2019-es május-június-júliusi (A,B,C) gyertyákra. Akkor két havi emelkedés után fordult az árfolyam, majd egy komolyabb esés következett. Jelenleg az A és B emelkedéseken vagyunk túl és a következő két-három hónapban következhet a lefele tartó konszolidáció.

A havi gyertyák nagyon hasonlítanak a tavalyi eseményekhez, így nem lennénk meglepve, ha az ábrán berajzolt jóslat válna valóra a július-augusztus-szeptemberi időszakban.


Az aljpont 2020 nyár végén, ősz elején valósulhat meg, onnan pedig két lépcsőben emelkedhet vissza az árfolyam, hogy végül 2021 tavaszán/nyarán kitörjünk a több mint három éve formálódó mintából. Ekkor a Bitcoin vélhetően megcélózza a korábbi csúcsokat, és eléri a 20.000 dolláros szintet, ahonnan tényleg csak a csillagos ég lesz a határ.


Nyár végéig letisztul a kép


A következő hetekben, de legkésőbb a nyár során eldől, hogy merre tart az árfolyam, és hogy vajon idén ősszel, vagy pedig 2021 nyarán érkezhet el a várva várt Bitcoin rally. Abban viszont már most csaknem biztosak lehetünk, hogy előbb vagy utóbb, de ismét minden a kriptovalutákról fog szólni, és nem mellékesen újra jól járhatnak azok a befektetők, akik időben felszálltak a kriptovonatra.


JAG


Ha most vásárolnál Bitcoint, ne hagyd ki a jutalékmentes promóciót a Binancen.

 
  • Vásárolj Bitcoint bankkártyával, most jutalékmentesen, valamint 5% további visszatérítéssel a világ legbiztonságosabb tőzsdéjén. Ehhez kattints ide vagy a képre:

Comments


  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page