top of page

Bitcoin: egy hónap alatt 20% profit

A legnagyobb kriptovaluta egy év után jutott ismét 11.000 dollár fölé, miközben ezidő alatt a koronavírus-járvány idején 4.000 dollár alá is benézett az árfolyam.


A pozitív gazdasági hangulat, és az amerikai dollár gyengülése is a Bitcoin árfolyamának kedveztek. Egyre több befektető jelent meg, köztük nem csak magánszemélyek, hanem az intézményesült csoportok is. Rég volt ennyire pozitív a hangulat a kriptotőzsdéken.


Meddig tarthat a lendület?


Természetesen sokan szeretnének minél előbb új csúcsokat látni és elérni a 20.000 dolláros álomhatárt, de több jel utal arra, hogy erre még várni kell és talán jövőre érkezhet el ez a történelmi pont.


Létezik egy tőzsdei hangulatot vizsgáló úgynevezett Félelem/Kapzsiság index, ami 0-tól (teljes félelem, elméleti teljes eladás) 100-ig (teljes kapzsiság, elméleti "mindenki vásárolni szeretne" szint) adja meg az értékeket. Ez az index jelenleg 75 ponton áll, a "nagyon kapzsi hangulat" tartományban. A viccesnek tűnő számítást azonban érdemes komolyan venni, hiszen eddig minden alkalommal, amikor elérte a 75 pontot az index, egy túlzott piaci lelkesedést ismert fel a kutatócsoport és valóban igazuk lett: minden hasonló esetben egy erősebb konszolidáció, visszaesés követte a szint elérését.


Szintén érdekes gondolat, hogy a 11.400 dolláros szint egy komoly ellenállást jelent, ami visszaütheti a további emelkedést, azonban ha ezt át tudja törni az árfolyam, akkor közel 14.000 dollárig is emelkedhet a Bitcoin.


A népszerű nemzetközi elemző filbfilb azonban azt az álláspontot világította meg inkább, hogy egy lehetséges Wyckoff-formáció alakulhat, fej-váll alakzattal, egy esetleges konszolidációval 10.000 dollárig.A kereskedőket nem érdeklik a jóslatok, tovább dübörög az árfolyam


Hiába az óvatosságra intő jelek, egyelőre úgy tűnik a kereskedők továbbra is hisznek a Bitcoin rövidtávú emelkedésében és ismét a 11.400 dolláros szint környékén mozog a valuta egy lehetséges feltörésre várva. Bárhogy is lesz, az biztos, hogy az idei év már most szép eredményeket tartogatott mindenkinek, aki kriptovalutákat tart, és még előttünk 5 hónap az évből...


JAG


Szerintetek mi várható még idén? Mondjátok el a Facebook-on!

 
  • Vásárolj kriptovalutákat bankkártyával, 5% visszatérítéssel a világ legbiztonságosabb tőzsdéjén. Ehhez kattints ide vagy a képre:

 

Kommentare


  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page