top of page
  • JAG

Az amerikai segély bitcoinba vándorolhat

Az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden múlt hét csütörtökön írta alá azt a törvényt, ami egy 1.400 dolláros gyorssegéllyel fogja kisegíteni a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő amerikai állampolgárokat. A tapasztalatok alapján a segélyek egy része hamarosan a bitcoin tőzsdéken jelenhet meg.


A stimulus csekkeket, vagy ahogy csak az interneten becézik, a stimmi-t ezen a héten fogják kézhez kapni az ország lakosai. Az interneten keringő információk alapján a bankszámlákon március 17-én szerdán, azaz a cikk írásának napján kerülhet jóváírásra az összeg, amellyel hozzávetőlegesen 500 milliárd dollár segélyt osztanak szét az amerikaiak között.


Tavaly márciusban Trump elnök egy hasonló, 1.200 dolláros támogatás kiutalásáról döntött, aminek egy tekintélyes része végül a tőzsdéken kötött ki, az egekbe tornászva ezzel sok részvény árfolyamát. Sok elemző úgy véli, hogy mindez idén is megismétlődhet, azzal a különbséggel, hogy a részvények mellett most már a bitcoin is ott lehet majd sok kisbefektetők bevásárló listáján.


Tavaly a legnagyobb amerikai kripto tőzsde, a Coinbase hozta nyilvánosságra az alábbi grafikont, ami a segélyek kiutalásának napján megnövekvő forgalmukat ábrázolta. A beutalások átlagos mérete 1.200 dollár volt, vagyis megegyezett az állami támogatás összegével.

Ha idén még többen döntenek úgy, hogy bitcoin vásárlásra költik az államtól kapott pénzt, az

hozzásegítheti a bitcoint a következő nagyobb előrelépés megtételéhez, aminek a csúcsa egy sokak által használt technikai indikátor (Fibonacci) alapján akár 76.000 dollár is lehet.

Habár 60.000 dollár környékén már sokan drágának tartják, bizonyos jelek szerint nem csak a hétköznapi, de még a nagybefektetők is javában vásárolhatnak ezeken a szinteken. Mivel kilétük egyelőre nem ismert, vannak akik azt feltételezik, hogy az ezzel kapcsolatos bejelentéseket is a stimulus csekkek beérkezésének idejére tartogathatják.


Ha most vásárolnál bitcoint, mi a Binance tőzsdét ajánljuk, ahol a regisztrációhoz mindössze egy email címre lesz szükség, és heteken belül akár az ingyenes nemzetközi VISA bankkártyádat is kézhez kaphatod.

Forrás: Kriptoakadémia

 

Comments


  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page