top of page

Valaki átutalt 313 milliárd forintnak megfelelő bitcoint

Valaki 1 milliárd dollár értékű bitcoint utalt át egyetlen tranzakcióban, miközben meg tudta őrizni az anonimitását. 

Tehát senki nem tudja azt, hogy kitől kinek érkezett a hatalmas vagyon, és kinek a számláján lett nagyjából 313.249.048.317 forintnyi pénzzel több.

Sem a feladó, sem a címzett nem ismert ebben a tranzakcióban. Annyit lehet tudni, hogy a feladó az egyik legnagyobb Bitcoin tárca, ami nem köthető se céghez, se emberhez. Lehet, hogy egy nagyon gazdag magánszemélyé, lehet hogy az egyik bitcoin-váltó tőzsde tárcája, vagy az is, hogy egy cég, ami egyelőre nem fedte fel magát. Egyelőre senki nem jelezte nyilvánosan, hogy a saját számlájáról lenne szó, és az sem derült ki, hogy mi a tranzakció apropója.

Illusztráció. Forrás: Cointelegraph


A szakértők szerint ha valamilyen legális üzletről van szó, akkor valószínűleg olyan állhat a háttérben, hogy a pénz cégen belül mozgott, vagy van mögötte valamilyen nagyobb vásárlás. Ha nem legális pénz, akkor pedig valaki kihasználta azt, amit a hatóságok már többször jeleztek, vagyis, hogy nem tudják lenyomozni az ilyen méretű tranzakciókat. Lehet álneveket használni, anonim is lehet valaki, és könnyen elérhető, hogy soha ne derüljön ki, hogy ez a pénz honnan jött és kihez megy.


Nem ez az első eset, hogy ilyen összeg jelenik meg a rendszerben, tavaly egy hasonló összeg okozott fejtörést a hatóságoknak, de volt több kisebb, de még mindig millió dolláros nagyságrendekben mozgó utalás is, amiről szintén nem lehet tudni, hogy kik között zajlott a tranzakció. 


(Vice, Index)


 
  • Vásárolj Bitcoint bankkártyával 5% visszatérítéssel a világ legbiztonságosabb tőzsdéjén. Ehhez kattints ide vagy a képre:

Comments


  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page