Valaki átutalt 313 milliárd forintnak megfelelő bitcoint

Valaki 1 milliárd dollár értékű bitcoint utalt át egyetlen tranzakcióban, miközben meg tudta őrizni az anonimitását. 

Tehát senki nem tudja azt, hogy kitől kinek érkezett a hatalmas vagyon, és kinek a számláján lett nagyjából 313.249.048.317 forintnyi pénzzel több.

Sem a feladó, sem a címzett nem ismert ebben a tranzakcióban. Annyit lehet tudni, hogy a feladó az egyik legnagyobb Bitcoin tárca, ami nem köthető se céghez, se emberhez. Lehet, hogy egy nagyon gazdag magánszemélyé, lehet hogy az egyik bitcoin-váltó tőzsde tárcája, vagy az is, hogy egy cég, ami egyelőre nem fedte fel magát. Egyelőre senki nem jelezte nyilvánosan, hogy a saját számlájáról lenne szó, és az sem derült ki, hogy mi a tranzakció apropója.

Illusztráció. Forrás: Cointelegraph


A szakértők szerint ha valamilyen legális üzletről van szó, akkor valószínűleg olyan állhat a háttérben, hogy a pénz cégen belül mozgott, vagy van mögötte valamilyen nagyobb vásárlás. Ha nem legális pénz, akkor pedig valaki kihasználta azt, amit a hatóságok már többször jeleztek, vagyis, hogy nem tudják lenyomozni az ilyen méretű tranzakciókat. Lehet álneveket használni, anonim is lehet valaki, és könnyen elérhető, hogy soha ne derüljön ki, hogy ez a pénz honnan jött és kihez megy.


Nem ez az első eset, hogy ilyen összeg jelenik meg a rendszerben, tavaly egy hasonló összeg okozott fejtörést a hatóságoknak, de volt több kisebb, de még mindig millió dolláros nagyságrendekben mozgó utalás is, amiről szintén nem lehet tudni, hogy kik között zajlott a tranzakció. 


(Vice, Index)


  • Vásárolj Bitcoint bankkártyával 5% visszatérítéssel a világ legbiztonságosabb tőzsdéjén. Ehhez kattints ide vagy a képre:

  • Facebook

Tudtad?

A becslések szerint már 100 millió ember birtokol Bitcoint a világon, és naponta 400 ezren használják a valutát. 

A pontos számokat az anonimitás miatt senki sem ismeri.

Idézet

A kedvenc tartási periódusom, az örökké.

Warren Buffett