top of page

A Ripple és a Brave is támogatja az azonnali fizetést

Több mint 40 vállalat, köztük a Ripple, a Brave és a Huobi egyesítette erőit az Open Payments Coalition létrehozásában, és a PayID univerzális fizetési rendszer elindításában.

A több mint 100 millió fogyasztót elérő új fizetési folyamat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy valós időben küldhessenek, vagy fogadhassanak pénzt a világ bármely pontjára, bármely fizetési hálózaton keresztül.

A felhasználóknak elég megadniuk egy e-mail címet vagy telefonszámot, amely a bankszámlájukhoz kapcsolódik, az azonnali tranzakcióhoz. Ez jelentős egyszerűsítés a bonyolult bankszámlaszámok, nemzetközi kódok, SWIFT-azonosítók világához képest.


A kriptovalutákkal és blokklánccal foglalkozó vállalatok között szerepel a BitGo, BitPay, Bitrue, Bitso, Bitstamp, Blockchain.com, Brave, BTC Markets, CipherTrace, Coinone, Crypto.com, Huobi, Independent Reserve, Liquid, Ripple és még sokan mások.


A Ripple közleménye szerint a PayID célja, hogy a globális fizetéseket egyszerűen és gyorsan elvégezze.

"Ha a pénzküldés ugyanolyan zökkenőmentes lesz, mint az e-mail vagy egy szöveges küldés, akkor az egész világon bárki számára elérhetővé válik a gyorsan és egyszerű pénzküldés."

A Liquid Group Inc. vezérigazgatója, Mike Kayamori a kriptovaluták fontosságára hívta fel a figyelmet.

"A fizetéseknek interoperábilisnak (egymást kiegészítőnek a szerk.) kell lenniük a fiat pénzek és a kriptovaluták között, és könnyen küldhetőknek és fogadhatóknak az egész világon."

A PayID a következő lépés


A PayID már széles körben használatban van Ausztráliában, ahol fokozatosan vezették be az elmúlt három évben. Az országban a bank- és kriptovaluta-használók többsége bármikor, 24 órán keresztül, azonnal küldhet és fogadhat pénzátutalásokat.


Caroline Bowler, az ausztráliai tőzsdei BTC Markets vezérigazgatója elmondta, hogy a globális PayID-rendszer követi Ausztrália 2018. évi új fizetési platformjának (NPP) bevezetését:

"A PayID kulcsfontosságú következő lépés az infrastruktúrában, amely megkönnyíti a fizetést a nemzetközi közönség számára."

(Cointelegraph)

 
  • Vásárolj Bitcoint bankkártyával a világ legbiztonságosabb tőzsdéjén. Ehhez kattints ide vagy a képre:

Comments


  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page