top of page
  • András

Most újra érdemes bitcoint venni

Az elmúlt hónapokban az egész kriptovaluta piacra az enyhe árfolyamcsökkenés, illetve stagnálás volt jellemző. Utólag kijelenthetjük, hogy a "sell in May and go away" nemzetközi tőzsdehangulat valósult meg: a nyáron jelentősen csökkent a tőzsdézők száma, kis érdeklődés övezte a Bitcoint és a kriptovalutákat.


Véget ért a negatív manipuláció


A csökkenő kereslethez és árfolyamhoz természetesen hozzájárult az is, hogy a korábbi csúcsáról, 64.000 dollárról május közepére 38.000 dollárra esett a bitcoin, majd némi oldalazás után júliusban megérintette a 30.000 dolláros szintet is. Ennek elsődleges okai, hogy a kínai állam és Elon Musk karöltve hadat üzent a bitcoinnak, elsődlegesen a környezetszennyezőnek minősített magas energiafelhasználása miatt.


Azóta fordult a kocka, számos bitcoinbányász vállalat áttette a székhelyét és a bányászgépeit más földrészekre (elsősorban Észak-Amerikába), emellett mit ad Isten, Elon Musk is elkezdett újra a bitcoin mellé állni, valamint kiderült, hogy 30.000-es bitcoin árfolyam ide, negatív hírek oda, a nagybefektetők folyamatosan vásároltak a bitcoinból és egyéb valutákból.

Mindezek után bizhatunk benne, hogy az ármanipuláció újabb fázisa véget ért és a következő heketben, hónapokban egy újabb, igen jelentős emelkedés következik.

Történelmi felívelés jöhet


A spekulációkon túl a hagyományos technikai elemzés szerint is új csúcs következhet és ha a jelenlegi 45.000 dolláros szint felett tud maradni az árfolyam, akkor hamarosan az 55.000 dolláros szint lehet a következő lépés. A távolabbi (értsd: néhány hónap távlata) célárakat illetően a nemzetközi elemzők, és a közhangulat is év végéig legalább 100.000 dollárra várja a bitcoint, és könnyen lehet, hogy egy

soha nem látott, illetve a 2018. elején tapasztalthoz hasonló emelkedés éri el az altcoinokat: ez könnyen lehet, hogy csaknem minden altcoin számára 10-szeres, a szerencsésebbek pedig akár 100-szoros növekedést is elérhetnek.

Az emelkedés már meg is kezdődött, az elmúlt hét alatt a BNB 30%-ot növekedett, az Ethereum pedig már 45%-os pluszban van, amit két hét alatt ért el.


Még időben van, aki most szállna be


Mindenesetre abban mindenki egyetért, hogy a nyári pandás után egy újabb, rendkívül izgalmas időszak következik a kriptovaluta piacon, ezekben a napokban pedig - ha a történelem megismétli önmagát - jó beszállókon lehet bitcoint, ethereumot vagy egyéb kriptovalutát vásárolni. Ha ehhez kedvet kaptál, mi a világ legnagyobb és legnagyobb értékben biztosított tőzsdéjét, a Binance-t ajánljuk, ahol bankkártyával is vehetsz bitcoint és emellett a linkünkön keresztül regisztráltaknak 5% visszatérítés is jár minden kereskedése után.


Te hova várod a bitcoin árfolyamát? Milyen altcoinban bízol? A cikkhez szólj hozzá a Facebookon!

 

A cikk természetesen nem minősül befektetési tanácsnak és ajánlatnak, illetve minden olvasónknak továbbra is azt javasoljuk, hogy csak annyi pénzzel fektessen be, amennyinek az esetleges elvesztése nem okoz napi megélhetési gondokat. Sok sikert kívánunk a Kriptolio olvasóinak!

Comments


  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page