top of page
  • Eszter

Mi húzódik a piaci korrekció mögött?

Miután tegnap megközelítette az 50.000 dolláros szintet, a bitcoin árfolyama tegnap hajnalban 46.000 dollárig zuhant, miközben az altcoinok is 15-20 százalékos esést szenvedtek el. Bár az esés óta a legtöbb kripto nagyjából visszatért a korábbi szintjére, lássuk, hogy kik állhattak a hirtelen jött zuhanás hátterében.


Tudjuk, hogy egy kicsit nehéz lesz kivenni a részleteket, de a grafikon jobb alsó sarkában pontosan 3:00-kor látható, hogy az 1 és 10 millió dollár közötti vásárlásokat barna színnel jelölő vonal hirtelen felfelé tör.

Grafikon: materialindicators.com


Amire szintén érdemes odafigyelni, az az ugyancsak alsó részen látható narancssárga vonal, amivel a kisebb, hétköznapi emberek által végrehajtott ügyletek követhetők nyomon ($100 – $1000). Ezek száma a vasárnapi nap folyamán, balról jobbra haladva folyamatosan emelkedett.


Ha a grafikon felső részére tekintünk, akkor a világosabb sárga és fehér vonalakra kell odafigyelnünk, amik a legnagyobb, több millió dolláros limites megbízásokat jelölik.


Ha a kép két felét összerakjuk, akkor arra juthatunk, hogy a kis halak, vagyis a hétköznapi traderek vasárnap megpróbálták 50.000 dollár fölé vinni az árfolyamot, de ezt a bálnák az eladási falaikkak megakadályozták, viszont 46.000 dolláron (fehér vonal) folyamatosan fenntartottak egy vásárlási megbízásokkal kirakott falat is.

Miután meghiúsult az 50.000-es szint áttörése, sokan eladásokba kezdtek, ám a pánikba esők coinjait végül a 46.000-es szinten lesben álló bálnák (dollármilliókkal kereskedő vállalatok) vásárolták fel.

A nagy kérdés, hogy ha ismét megközelítjük az 50 000-es szintet, megint ott lesznek-e majd a korábbi növekedést megakadályozó eladási falak. Ha nem, akkor lehet, hogy egy koordinált felvásárlás tanúi lehettünk és hamarosan ismét egy újabb emelkedés veheti a kezdetét. Hogy tényleg így lesz-e, az napokon belül kiderülhet. 

Comments


  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page