top of page

Heti Kripto

A Kriptolio heti hírei a kriptovilágból


  • A Bitcoin felezés sikeresen végbement, mostantól 12,5-ről 6,25 BTC-re csökkent a blokkonként bányászható Bitcoin mértéke. Az esemény hatására 8.500-ig korrigált az árfolyam, de azóta újra emelkedik, jelenleg 9.500 dolláron jár a BTC.

  • A régóta várt Ethereum 2.0 a harmadik negyedévben indulhat.

  • A Binance a 300 milliós Indonéziában fektetett be, ezzel tovább növekedhet az kriptovaluták népszerűsége és elfogadása.

  • A JPMorgan amerikai bankóriás a Coinbase partnere lett.

  • Elemzők szerint a Bitcoin 500.000 dollárt is érhet a jövőben


Minden a Bitcoin felezéséről szólt


A legmeghatározóbb heti esemény a Bitcoin-felezés volt. Nem csoda, hiszen ilyen esemény csak négyévente egyszer történik. A most megvalósult halving minden valószínűséggel a kereskedők jelentős részének az első átélt felezését jelentette, és újabb lépést jelent a Bitcoin végesen csökkenő kínálatában, mivel mindössze 21 millió darab Bitcoin létezik. 2012-ben a lánconként tíz percenként bányászott blokkonként kibocsátott új bitcoinok száma 50 BTC-ről 25 BTC-re esett vissza, 2016-ban pedig 25 BTC-ről 12,5 BTC-re csökkent. Mostantól pedig már csak 6,25 BTC jár egy blokkért, tehát még nehezebb Bitcoinhoz jutni, ami a hosszú távú árfolyamnövekedést vetíti előre.


Mikor indulhat az Ethereum 2.0?


A héten fontos hír volt, hogy Vitalik Buterin, az Ethereum alapítója tévesen 2020. júliusi indulásra utaló megjegyzést tett egy interjúban, de később ezt korrigálta és 2020 harmadik negyedévére, vagy 2021-re jósolta az innováció bevezetését. A régóta várt Ethereum 2.0 az Ethereum jelenlegi rendszerének új formája lesz, gyorsabb, egyszerűbb, és a legfontosabb, hogy a PoW helyett PoS-re áll át a rendszer, ami azt jelenti, hogy pusztán az Ethereum tárolásával lehet majd tovább növelni a birtokolt Ethereum mennyiségét, nincs szükség bányászatra.


A Binance indonéziai tőzsdébe fektetett


A világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance bejelentette, hogy befektetett Indonézia első kriptokereskedési platformjába, a Tokocrypto-ba. A bekefetéssel az indonéz vállalat tovább terjeszkedhet az országban, fejlesztheti platformját és fontos piaci szereplővé válhat a térségben, ezzel új felhasználók millióihoz juthat el a kriptovaluták híre és használata is.


A JPMorgan bankóriás beszállt a kriptopiacba


A JPMorgan amerikai befektetési bank és a világ egyik legnagyobb pénzügyi vállalata partnerségbe állt a Coinbase, valamint a Gemini kriptovaluta tőzsdékkel. Ez az első alkalom, hogy a bankóriás a kriptovaluták piacával partnerségbe került. Annak ellenére, hogy a partnerség nem jelenti, hogy a JPMorgan Bitcoin, vagy egyéb kriptovalutákkal kereskedne, fontos előrelépés, hogy az együttműködés az amerikai kriptokereskedők dollár alapú kereskedéseinek biztosítására jött létre.


A Bitcoin értéke az 500.000 dollárt is elérheti


Neves befektetők szerint a Bitcoin 500.000 dollár is lehet Ehhez hosszútávon két forgatókönyvnek kell teljesülnie: a kriptovalutapiac haladja meg az aranypiacot, illetve, hogy egy erős ökoszisztémában működjön a Bitcoin, legyen meg a stabil jogi és gazdasági környezet hozzá. Jelenleg 9.500 dollárt ér egy coin. Az árfolyam hosszútávú becsléséről itt írtunk.

 
 

  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page