top of page
  • András

Egyre több cég versenyez, hogy bitcoint vásároljon

Michael Sonnenshein, a Grayscale vezérigazgatója a CNBC műsorában elmondta, hogy Elon Musk után még több intézményi befektető és tech vezető fektethet bitcoinba.


Sonnnenshein szerint az intézményi kereslet folytonos növekedést mutatott 2021 során. Emellett elmondta, hogy a Grayscale vagyonkezelő rekordévet zárhat. Egyes kormányzati narratívákkal ellentétben Sonnnenshein szerint a szabályozások miatt nem kell aggódnia a befektetőknek, mivel sok befektető már jelenleg is elégedett az átláthatósággal. Sonnnenshein elmondta:

„Az esetleges szabályozási aggodalmak az elsődleges vitatéma de az emberek leginkább arról beszélnek, hogy nem aggódnak a szabályozások miatt. Sok döntéshozó rájött már, hogy mennyire átláthatóvá tették az egészet.”

Sonnnenshein szerint a legtöbb intézményi befektető boldogan fektet hosszú távon bitcoinba, ahelyett, hogy mindent egy lapra tennének fel.

„Szerintem a második legnagyobb téma a méret és időzítés. A cégek alsó hangon 25, de inkább 100-200 bázispontban gondolkodnak. És már tudják, hogy nem kell egyszerre beszállniuk.”

A nyilvánosság előtt ismert befektetési vállalatok, az általuk birtokolt ismert bitcoin mennyisége szerint 2020. októberben. Azóta minden cég növelte a befektetését és már csaknem 40 vállalat több mint 1.2 millió bitcoint birtokol, ami a teljes készlet 6 százalékának felel meg. Forrás: Bitcoin Treasures


A Tesla nemrég 770 bázispontot, vagyis készpénzkészletének 7,7%-át fektette bitcoinba. Sonnnenshein szerint a MicroStrategy stratégiája idővel elterjedhet. A MicroStrategy 2020 során összesen 1 milliárd dollárnyi bitcoint vásárolt.

„Látták a MicroStrategy belépését és hisznek a bitcoin hosszú távú növekedésében. Tehát a bitcoin pillanatnyi árfolyama nem érdekli őket, ha úgy hiszik, hogy idővel jelentős növekedést hozhat.”

Sonnenshein szerint a bitcoin esetén már nem az a kérdés, hogy „miért?”, hanem az, hogy „miért ne?” Úgy gondolja, hogy Elon Muskot több cég is követheti a bitcoinvásárlásban.

„Nem lepne meg, ha egyfajta verseny alakulna ki. Michael Saylor, Jack Dorsey és Elon Musk már belépett. Számos úttörő követheti őket, mivel a kérdés már nem az, hogy miért? hanem az, hogy miért ne?”

Sonnenshein szerint 2021 újabb ígéretes év lehet a bitcoin számára, az intézményi kereslet máris megugrott az év elejéhez képest.

„Ha hihetünk a 2020-as rekordévet követő beutalásoknak, akkor elmondhatom, hogy idén nem csak tovább növekedett a növekedés, de még be is gyorsult. Sokkal kitartóbb és nagyobb az intézményi kereslet.”
 

  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page