top of page

Ismét bűnözőkkel hozták hírbe a kriptovalutákat

A magyar sajtó két héttel a legutóbbi hír után ismét bűnözőkkel hozta összefüggésbe a kriptovaluták világát. Ezúton jelentős mennyiségű droggal elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt indított eljárást a rendőrség négy Budapesten, illetve Pest megyében élő férfival szemben közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vasárnap.

A police.hu-n olvasható közlemény szerint a négy középkorú férfit a rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével csütörtökön fogták el több helyszínen, összehangolt akcióban.

Másfél mázsa marihuána


A gyanú szerint a díler, W. Roland 2019 áprilisa óta adta tovább társainak a terítésre szánt kábítószert, amit a másik három férfi, M. Andonisz, K. János és K. Gábor továbbértékesített. A Budapesten és Pest megyében élő férfiak közül ketten, W. Roland és M. Andonisz a kokainterjesztésen túl 2020 áprilisától kannabisz növényeket is termesztett.

A férfiakat több helyszínen, összehangolt akció keretében 2020. június 25-én fogták el a KR NNI nyomozói a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével.


A kannabisz növények termesztésére átalakított vidéki ház számos helyiségében több száz tő növényi egyed gondozásához szükséges eszközöket, nagy teljesítményű ventilátorokat, szellőztető rendszereket foglaltak le a nyomozók. A szemle megkezdésekor a már learatott és lefoglalt kannabisz növényi törmelék súlya bruttó 138 kilogramm volt.

A vidéki épület helyiségeit kannabisz-termesztésre alakították át.

Forrás: police.hu


Bitcoint is bányásztak


Az elfogott gyanúsítottak tartózkodási helyein megtartott kutatások során közel fél kilogramm kokaint, porciózáshoz szükséges mérlegeket és egyéb eszközöket, továbbá közel 7 millió forint készpénzt foglaltak le. Emellett a rendőrség arról is beszámol, hogy a helyszínen bitcoin bányászgépeket is lefoglaltak.


K. Gábor autójából kis tasakokban előre porciózott kábítószer tartalmú anyagok kerültek elő, amelyeket átalakított üdítős palackokba és chips-es dobozba rejtettek el. W. Rolandot, M. Andoniszt, K. Jánost és K. Gábort elfogásukat követően előállították és kihallgatták a rendőrök. A KR NNI előterjesztést tett letartóztatásuk indítványozására.


A hír érdekessége, hogy a kriptovaluta-bányászat nem illegális tevékenység, hanem a számítógépes erőforrások kölcsönadása, amely után az adózási jogszabályok betartásával legális módon lehet jövedelemhez jutni. Hogy mégis miért tartotta a rendőrség és az MTI a kriptovaluta-bányászatot kiemelni a kábítószer-kereskedelemmel összefüggő bűncselekmények között, nem derül ki a közleményből.


Szólj hozzá a Facebookon!


JAG

 
  • Vásárolj Bitcoint bankkártyával, most jutalékmentesen, valamint 5% további visszatérítéssel a világ legbiztonságosabb tőzsdéjén. Ehhez kattints ide, vagy a képre:

 

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page