top of page

A Bitcoin idén elérheti a 20.000 dollárt

A Bloomberg tekintélyes gazdasági portál szerint minden jel arra utal, hogy a Bitcoin folytatja a növekedő irányt 2020-ban, az egyetlen kérdés az, hogy sikerül áttörni-e az eddigi rekordot, a 2017-es 20.000 dolláros értéket. Jelenleg 9.800 dolláron áll a valuta.


A világ egyik legfontosabb pénzügyi vállalatának prognózisa szerint a Bitcoin (BTC) újra elérheti a 2017-es rekordmagasságot, sőt az idén akár a 28.000 dolláros értékig emelkedhet a legnagyobb kriptovaluta.


Koronavírus+intézményi befektetők


A jelentés alapján a koronavírus-járvány felgyorsította a Bitcoin értéknövekedését, és a csökkenő tőzsdepiacok közepette megmutatta erejét. Ezenkívül arra is rámutat az elemzés, hogy az intézményi befektetők egyre szívesebben fektetnek be kriptovalutákba. Erre példa a Grayscale, vagyis az amerikai Bitcoin Befektetési Alap, amely az újonnan kibányászott Bitcoinok 25%-át vásárolta fel és immár az összes Bitcoin 2 százalékát birtokolja.


20.000 vagy 28.000 dollár?


A pénzügyi jelentés szerint „valami nagyon rossznak kell történnie” ahhoz, hogy a Bitcoin értéke ne növekedjen tovább. A Bloomberg állítja, hogy a Bitcoin jó esélyekkel meg fogja közelíteni év végéig a három évvel korábbi 20.000 dolláros csúcsot, sőt akár új csúcsot is elérhet 28.000 dollár magasságában.

"Tavaly a legmagasabb szint 14.000 dollár volt, ami 2020-ban majdnem a kétszeresére növekedhet, ha tartja az emelkedő sávot."

A Bitcoin március óta megduplázta az értékét


A jelentés szerint a Bitcoin felértékelődésének másik fő oka a dollárhelyettesítő Tether Dollár gyors növekedése. Tavaly májusban a digitális dollár piaci kapacitása 4 milliárd dollár volt, egy évvel később viszont már 10 milliárd dollárra bővült. A stabil érme forgalmának növekedése azt jelzi, hogy a kriptovaluták elérése és népszerűsége is egyre nagyobb mértékben nő.

"A digitális dollárhoz kötődő növekvő érdeklődés azt mutatja, hogy a közvetítő nélküli tranzakciók terjedése és értéktárolása is növekedni fog."

A jelenség párhuzamot mutat a papírpénzek egykori bevezetésével: akkor az apró fémpénzeket váltották ki a könnyebben kezelhető, nagy értékű bankjegyek, ma pedig a digitális pénzek felé léphet tovább a pénzügyi innováció.


A 20.000 dollár előtt a 6.500 jöhet?


Egy éves távlatban más elemzők is hasonlóan gondolkoznak, azonban a következő TradingShot elemzés szerint a nyáron egy medvepiac következhet, hogy aztán szeptember tájékán ismét felrobbanjon a Bitcoin árfolyama.

Az ábrán a Bitcoin emelkedő (bull) és csökkenő trendjeit (bear) látjuk, mozgóátlagokkal és illusztrációkkal ellátva. A 10.500 dolláros ellenállást már sokadik alkalommal nem sikerült áttörni és pár nappal ezelőtt is az árfolyam ahogy elérte ezt a szintet, lefelé fordult. Az elemző szerint a következő hetekben egy lefelé tartó trend következhet, amely 2020. július környékén 6.500 dollárig érhet le, hogy utána ismét nekifusson, és az őszre jó eséllyel áttörje a 10.500 dolláros értéket, majd pedig valóban elinduljon a 20.000 dolláros csúcs felé.


Jelenleg az év felénél tartunk, túl vagyunk a Bitcoin felezésén, jelenleg pedig 9.800 dollár környékén mozog a valuta. Vélhetően már nem nem kell sokáig várakoznunk, hogy kiderüljön, a előrejelzések valóra válnak-e.


JAG

 
  • Vásárolj Bitcoint közvetlenül bankkártyával a világ legbiztonságosabb tőzsdéjén. Ehhez kattints ide vagy a képre:

Ne feledjétek: a kriptovaluta-kereskedés kockázatokat hordoz magában, ezért javasoljuk, hogy legfeljebb annyi pénzt szánj a kereskedésre, amennyinek az esetleges elvesztése sem okozna megélhetési gondokat.

Comments


  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page