Őrülten szárnyal a kriptopiac

Régen nem látott emelkedést hozott az egész kriptopiac. A Bitcoin közel 20 százalékot emelkedett egyetlen nap alatt, ez pedig minden kriptovalutára jótékony hatással volt. Az Ethereum 12 százalékot, az XRP 9 százalék profitot hozott. A coinmarketcap.com adatbázisa alapján a top 100-ban gyakorlatilag kizárólag emelkedő kriptovalutákat találunk.

Impozáns látványt nyújtanak a számok. Vajon meddig tart ki az emelkedés?


A listát böngészve a Bitcoin emelkedése a legfontosabb teljesítmény, amelynek oka a Bitcoin közeledő felezése is lehet, erről itt írtunk. A legimpozánsabb teljesítményt a Streamr DATAcoin nyújtotta. A digitális valuta 24 óra alatt 60 százalékot emelkedett, ami a hagyományos tőzsdei mozgásokhoz képest szinte felfoghatatlan teljesítmény.


Kérdés természetesen, hogy meddig tart ki a rendkívül pozitív irány? Minden bizonnyal a Bitcoin határozza meg a piac további mozgását is: amíg a digitális arany emelkedik, addig az egész piac követheti a trendet. Jelenleg úgy tűnik, hogy a 2020. május 11-i felezésig még némi emelkedés következhet, nem kizárt a 10.000 dolláros szint elérése, utána viszont komolyabb korrekció valószínűsíthető.

  • Facebook

Tudtad?

A becslések szerint már 100 millió ember birtokol Bitcoint a világon, és naponta 400 ezren használják a valutát. 

A pontos számokat az anonimitás miatt senki sem ismeri.

Idézet

A kedvenc tartási periódusom, az örökké.

Warren Buffett