top of page

Vissza 2008-ba? Már 80 ország kérne kölcsönt az IMF-től

Eladósodottságra hitel?


Miközben csütörtöki elemzésünkben megírtuk, hogy a világ minden fejlett országa a vírus okozta gazdasági világjárváncy ellen küzd, az IMF bejelentette, hogy őket már 80 ország megkereste azzal, hogy hitelre lenne szükségük.



Köztudott, hogy eladósodottság idején a kölcsönök felvétele rövidtávon ugyan elodázza, ugyanakkor hosszútávon csak növeli az adósságok mértékét, a kitettséget. Ennek ellenére a koronavírus járvány elleni küzdelem idején a Nemzetközi Valutaalap bejelentette, hogy őket már csaknem 80 ország megkereste segítségkéréssel.

Az IMF – amely intézmény főtevékenysége a mostanihoz hasonló gazdasági válságok, illetve országok kríziseinek megsegítése kamatért cserébe – bejelentette, hogy akár 1.000.000.000.000 dollár, azaz 330 ezer milliárd forint összegű kölcsönnel segítené a rászoruló országokat.

Emlékezetes, hogy a 2008-as gazdasági válság idején az akkori Gyurcsány Ferenc vezette szocialista kormány nevében Magyarország 20.000.000.000 dolláros IMF hitelt vett fel, amely rendkívüli mértékben eladósította az országot. A kölcsönt végül a második Orbán-kormány fizette vissza 2013-ban.

  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page