top of page

Japán legnagyobb hitelkártya-kibocsátója blokkláncot épít

A japán székhelyű JCB a helyi kockázatitőke-társasággal, a TECHFUND-nal lépett partnerségbe, hogy blokklánc-alapú tranzakciós rendszert hozzon létre.


Japán legnagyobb hitelkártya-kibocsátója, a JCB bejelentette, hogy együttműködik a TECHFUND nevű startuppal, hogy egy fenntartható tranzakciós rendszert építsen a blokkláncon. A JCB május 15-én kiadott nyilatkozata szerint a partnerség a TECHFUND szakértelmét használja fel az új tranzakciós platform, valamint biztonsági tokenek létrehozásához. A tokiói székhelyű TECHFUND ACCEL BaaS (Blockchain as a Service) vállalkozás főprofilja a blokklánc technológia bevezetése vállalkozások számára.


A multinacionális vállalat tavaly decemberben már hasonló bejelentést tett, miszerint egy másik céggel, a Keychain-nel összefogva a blokklánc technológián kezd el fejleszteni. A partnerségekkel a Bitcoin alapjául is szolgáló blokklánc technológia számos előnyét használhatja ki a kártyakibocsátó:


  • Adatközpontú biztonság A világ bármely részén bármilyen eszközön minden adat biztonságos tárolása, függetlenül a tárolási és a hálózati környezet biztonságától.

  • Szuverén identitás Támogatja a felhasználók számára a digitális identitások szuverén módon történő létrehozását.

  • Biztonságos munkafolyamatok Teljes átláthatósággal biztosítja az üzleti munkafolyamatokat, például a fizetési elszámolást, mindezt a titoktartás megőrzése mellett.

  • Biztonságos szerződések lehetővé teszi a globális digitális szerződések aláírását és feldolgozását.


Partnerek a világ minden részéről

A JCB a fejlesztésekkel komoly lépést tehet az online fizetések innovatív megoldásai felé. A Cointelegraph decemberben arról számolt be, hogy a JCB egy új, üzletközi (B2B) fizetési megoldást tervez elfogadni, amely a blokklánc technológián alapul.

A JCB és legfontosabb partnerei


Az előrelépés már csak azért is jelentős, mert a JCB-nek többek között partnere a Discover Network az Egyesült Államokban, az UnionPay Kínában és az American Express Kanadában.


(Cointelegraph)

 
 

Comments


  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page