top of page

Gyenge kezdés várható az európai tőzsdéken

Veszteséges kezdésre lehet számítani szerdán a vezető európai értékpapírpiacok többségénél.

A határidős indexjegyzések és a tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a főbb tőzsdeindexek a frankfurti kivételével 0,2 százalék körüli csökkenéssel kezdhetik a szerdai kereskedést. Frankfurtban a nyitás ennél kisebb mértékű csökkenés, vagy néhány pontos emelkedés is lehet.     

Kedden pozitív kezdés után veszteséggel zárt a vezető európai tőzsdeindexek többsége. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,59 százalékkal, a Stoxx Europe 600 index 0,61 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,32 százalékkal végzett alacsonyabban. Londonban 0,77 százalékkal csökkent az FTSE-100 index, a párizsi CAC-40 0,89 százalékkal gyengült, a milánói tőzsde 2,11 százalék, a madridi pedig 2,51 százalék indexcsökkenéssel zárt. A nagyobb tőzsdék közül csak Frankfurt ért el emelkedést, a DAX 0,15 százalékkal zárt magasabban.     

Az autóipari részvények egy százalékkal gyengültek kedden. Az európai autógyártók szövetségének jelentése szerint áprilisban negyedére esett a forgalomba helyezett autók száma Európában. A ZEW gazdaságkutató intézet németországi üzleti hangulatindexe a vártnál lényegesen jobb javulást mutatott májusban, jelezve ezzel, hogy a gazdasági szereplők bíznak a közelgő fellendülésben.

Az olajár szerdán emelkedett, a Brent 0,87 százalékkal állt magasabban az európai kereskedési idő kezdete előtt két órával a globális kereskedelemben hordónként 34,95 dolláron, a WTI ára pedig 0,56 százalékkal 32,14 dollárra emelkedett. Az amerikai olajkészletek az elmúlt héten 4,8 millió hordóval csökkentek a várt 1,2 milliós növekedés helyett és az előző heti 7,6 milliós növekedés után.

Az eurót 0,18 százalékkal jegyzik erősebben 1,0941 dolláron, az arany spot ára 0,17 százalékkal unciánként 1747,51 dollárra emelkedett.

(MTI)

Comments


  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page