top of page
  • JAG

Elon Musk lett a világ leggazdagabb embere

A múlt hét végére Elon Musk lett a világ leggazdagabb embere, a Tesla-részvények szárnyalásának köszönhetően ugyanis Musk vagyona 185 milliárd dollárra nőtt, amivel megelőzte az Amazon alapítóját, Jeff Bezost.


A dél-afrikai származású amerikai mérnök és vállalkozó Elon Musk 2020 elején „mindössze” 27 milliárd dolláros vagyonnal büszkélkedhetett és még az 50 leggazdagabb ember közé is alig fért be. A Tesla alapítója most Jeff Bezost körözte le, aki 2017 óta állt a lista élén. Jeff Bezos vagyona jelenleg 184 milliárd dollár.

Elon Musk vagyonának hihetetlen emelkedése elsősorban annak köszönhető, hogy a Tesla árfolyama tavaly a kilencszeresére(!) emelkedett, így az alapító tulajdonos Elon Musk vagyona is rekordmértékben nőtt.

Elon Musk bemutatja a Tesla Roadster elektromos sportautót. Forrás: Teslarati


Júliusban körözte le Musk Warren Buffettet, amivel a világ hetedik leggazdagabb embere lett, majd novemberben Bill Gates-t lenyomva a második helyre jött fel.

A CNBC szerint a történelemben még soha senki nem került ilyen gyorsan a lista élére.

A Tesla árfolyama 6 százalékos pluszban járt a múlt heti kereskedésben az amerikai tőzsdén, az Amazon részvényei pedig 1,6 százalékot erősödtek. A Tesla piaci kapitalizációja kevesebb, mint a fele az Amazonhoz képest, 716 milliárd dollárra rúg jelenleg.


Dolgozik tovább


És hogyan kezeli Elon Musk, hogy ő lett a világ leggazdagabb embere? A Twitteren a következő lazasággal regált a hírre:

"Különös. Na, megyek vissza dolgozni..."

Forrás: Twitter


 

  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page