top of page

Ekkora gazdasági visszaesés várható a világon

Az elemzők 2020-ban a koronavírus miatt az egész világon jelentős recesszióra számítanak, de a becslések országonként eltérnek.


A koronavírus okozta járvány már nem kétséges, hogy a világon minden fejlett ország gazdaságát rendkívül negatívan érinti, és vélhetően nem lesz olyan ország a Földön, ahol nem érezteti hatását a koronavírus-járvány.

Brit elemzők szerint a világ összes fejlett országában recesszió várható 2020-ban. Emellett a Fitch amerikai hitelminősítő becslése alapján 2020-ban a világgazdaság 1,9 százalékkal fog csökkenni.

Az Egyesült Államokban 3,3 százalékos, az eurózóna területén pedig 4,2 százalékos visszaesésre számítanak. Az EU-ból frissen kilépett Egyesült Királyságban éves szinten 3,9 százalékos recessziót vízionálnak, Németországban pedig akár 25 százalékos visszaesésre is készülnek a második negyedévre vonatkoztatva. Nem csak a visszaesések ténye rendkívül negatív, hanem annak várható erőssége is.

A jelenlegi válság rövidebb lefolyású lehet, viszont sokkal súlyosabb, mint amilyen a 2008–2009-es gazdasági válság volt.

Forrás: The Guardian és Fitch

  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page