top of page

A Bitcoint is komolyan érintheti a recesszió, de gyorsan talpraállhat

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) napokban kiadott becslései alapján ebben az évben várhatóan legalább 3 százalékkal esik vissza a világgazdasági össztermelés, hogy aztán majd 2021-ben ezt a visszaesést egy 5-6 százalékos fellendülés követhesse.

Hasonlóra példa az elmúlt 60 évben csak egyszer volt, mégpedig 2009-ben. Akkor, a Bitcoin még közel sem volt ennyire ismert pénzpiaci szereplő, a globális GDP pedig 1,73 százalékkal esett vissza. Idén a fejlett gazdaságok, például az Egyesült Államok, az euróövezet országai és más hasonlóan erős gazdaságok tapasztalhatják a legerősebb visszaesést, míg a feltörekvő piacok és a fejlődő gazdaságok kevesebbet fognak szenvedni és gyorsabban fellendülhetnek – ahogy az IMF tegnap közzétett jelentésében olvashatjuk.


Forrás: IMF


Marcus Swanepoel, a Luno társalapítója és vezérigazgatója nemrégiben már rávilágított arra, hogy hatalmas globális recesszió esetén a BTC-t hosszútávon tartókat is arra kényszeríthetik, hogy eladják kriptovalutáikat a túlélés és likviditás érdekében. Jelenleg a BTC kb. 6.900 USD-ot ér. Az IMF jelentése azonban arra is kitér, hogy a válságban sokan a biztonságos aranyba menekülnek.

A Bitcoin a digitális arany státusza és az országoktól való függetlensége miatt jó értékálló lehet. Elemzők szerint így a Bitcoin a rövid távú esés után év végére megközelítheti korábbi csúcsát, a 19.000 dolláros értéket. Ez közel 200 százalékos profitot jelentene a Bitcoin jelenlegi értékéhez képest.

Gita Gopinath az IMF gazdasági tanácsadója és a Kutatási Osztály igazgatója szerint az ismertetett gazdasági előrejelzés tükrözi a vírus terjedésének lelassításához, az emberek életének megóvásához és az egészségügyi ellátó rendszerek vírussal való megbirkózásához szükséges intézkedések jelenlegi ismereteit. Elmondása szerint a 2021-re várható részleges fellendülés jelentősen meghaladja majd az idén tapasztalt számokat, ám a GDP-k átlagos szintje, várhatóan továbbra is a vírus előtti számokhoz közelít majd. A fellendülés mértékét tekintve komoly a bizonytalanság. Várhatóak olyan szektorok és országok is, amelyek kevésbé drasztikus visszaesést realizálnak majd, illetve olyanok is, amelyek jóval komolyabbat. "Ennél elképzelhetőek sokkal rosszabb növekedési eredmények is 2021-re nézve, de igyekeztünk reális becslést adni a várható helyzetről" - tette hozzá Gopinath.


(Cryptonews.com)

 

Ha Bitcoint vásárolnál, vagy szeretnél 10 dollárt keresni ingyen, olvasd el korábbi cikkünket: Így szerezz ingyen Bitcoint néhány perc alatt


Kapcsolódó cikk:

  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page