top of page
  • JAG

Újra nyereségesek a bányászok

Májusban a bitcoinbányászok bevételei óriásit növekedtek. A múlt hónapban 916,6 millió dollárt sikerült kibányászniuk, ami 13,7%-os növekedést jelent az előző hónaphoz képest - írja a Kriptoakademia.


A The Block Research adatai szerint májusban kivételesen sok tranzakciós díjat söpörtek be a bányászok, több mint 120 millió dollár értékben. A tranzakciós díjak megugrását a bitcoin hálózaton megjelenő NFT-k és a BRC-20 token szabványnak köszönhetjük, amelyen rengeteg shitcoint és meme tokent minteltek.Bitcoinbányászok bevételeinek alakulása az elmúlt egy évben (forrás: the block research)

A bitcoinbányászok bevételeinek 13,7%-át tették ki a tranzakciós díjak, szemben az áprilisi 2,93%-al, ami közel 470%-os növekedést jelent. Az idei évben a májusi hónap eredménye igen kimagasló, hiszen eddig 1,3-3,1% közt alakult a tranzakciós díjak százalékos aránya.Bitcoin tranzakciós díj százalékos aránya a bányászok teljes bevételéhez képest (forrás: the block research)

Az NFT kereskedési adatok alapján májusban, az Ordinals-oknak köszönhetően, a Bitcoin hálózaton kereskedtek az Ethereum után a legtöbben, messze megelőzve a korábbi örök második Solana hálózatot. A Bitcoin hálózaton végbement NFT kereskedések tranzakciós díjai szintén a bányászok pénztárcáját hízlalta.NFT kereskedési adatok alakulása az idei évben (forrás: the block research)

Ezzel egy időben, májusi on-chain adatokból az is kiderül, hogy jelentősen megugrott a bitcoinnal kapcsolatos tranzakciós aktivitás. Az előző hónapban közel 16,9 millió darab tranzakciót bonyolítottak le, szemben az áprilisi 10,73 millióhoz képest.A Bitcoin hálózaton lebonyolított tranzakciószámok alakulása az elmúlt egy évben (forrás: the block research)

Commentaires


  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page