A Bitcoin egy lépésre a történelmi csúcstól

Ünnepel a kriptovilág, ébredezik a világgazdaság: a Bitcoin már csak egy hajszálra van a 2017. decemberi csúcstól. A feltámadáshoz kereken három évre volt szükség. A csúcshódítás után a határ a csillagos ég lehet, valójában senki nem tudja, hogy meddig szárnyalhat a digitális arany. Egyesek szerint akár 500.000 dollárt is érhet egy Bitcoin.


Márciusban még csak 3.800 dollárt ért egy coin, a mai nap azonban meghaladta a 19.400 dollárt is, tehát tavasz óta megötszörözte az értékét.

A történelmi szárnyalás részeként 2020. októberben egyetlen hónap alatt 28 százalékot emelkedett, míg novemberben további 40 százalékkal ment feljebb a kriptovaluta árfolyama.

A Bitcoin 2020. november 24-én elérte a három évvel ezelőtti csúcsát, innentől pedig all time high csúcsról beszélhetünk. Szakértők szerint minimum 25.000 dollárig szárnyalhat a valuta, de számos vélemény szól az 50.000, a 100.000, sőt a félmillió dolláros új árfolyamcél mellett.


Ha befektetnél a Bitcoin fantasztikus menetelésébe, legegyszerűbben a Binance tőzsdén vásárolhatsz Bitcoint, akár bankkártyával. Ehhez kattints ide:


  • Facebook

Tudtad?

A becslések szerint már 100 millió ember birtokol Bitcoint a világon, és naponta 400 ezren használják a valutát. 

A pontos számokat az anonimitás miatt senki sem ismeri.

Idézet

A kedvenc tartási periódusom, az örökké.

Warren Buffett