top of page
  • Eszter

Schiff: A bitcoin a bolondok aranya

Az Euro Pacific Capital vezető közgazdásza, Peter Schiff a bolondok aranyának nevezte a bitcoint, szerinte a kriptodevizát sokan azért tartják, mert úgy gondolják, hogy egy nap „valódi pénzként” fog működni, ez azonban nem fog bekövetkezni, mivel nem felel meg a pénz definíciójának, nem rendelkezik saját értékkel.

Peter Schiff amerikai tőzsdealkusz


A neves amerikai befektető szerint

a bitcoin a bolondok aranyának a legutóbbi változata, és mindenki, aki megveszi az szintén bolond.

A tőzsdeguru szerint azok, akik magas árfolyamon tudták eladni a bitcoint a mostani hatalmas emelkedés után, azok csak olyanoknak adták el, akik még nem jöttek rá arra, hogy nincs értéke. Érvelése szerint a bitcoint sokan azért tartják, mert úgy gondolják, hogy egy nap „valódi pénzként” fog működni. Ez azonban nem fog bekövetkezni, mivel nem felel meg a pénz definíciójának, mivel nem rendelkezik saját értékkel és úgy gondolja, hogy:

A bitcoin egy olyan digitális, belső érték nélküli (fiat) pénz, amely még a törvényes fizetőeszköz szerepével sem rendelkezik.

Ehhez még hozzátette, hogy:

Egy nap azok, akik megveszik, úgy fognak felébredni, hogy csak egy üres zsákot tartanak.

Mások azonban inkább úgy gondolják, hogy csak idő kérdése, hogy a bitcoin piaci kapitalizációja meghaladja az aranyét. A jelenlegi árfolyam mellett a teljes bitcoin állomány értéke 665 milliárd dollár, míg az aranyé valamivel 10 ezer milliárd dollár felett áll. A bitcoin a tegnapi esés után ma már közel 3 százalékot emelkedett és 36.500 dollár körül jár, miután hétfőn még a 30.000 dollárhoz közeli napközbeni minimumot is elérte.


 

Ha te mégis vásárolnál bitcoint, a Binance-en teheted meg a legbiztonságosabb módon. Ne feledd, nincs minimum vásárlási összeg. Akár 10 dollárért is lehetsz bitcoin tulajdonos.

Kattints a képre


  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page