A zuhanó olajárakról tárgyalt Trump és Putyin

Az olajárak világpiaci stabilizálásáról tárgyalt telefonon Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök - közölte pénteken a Kreml sajtószolgálata.

Ahogy Magyarországon is tapasztalhatjuk, a benzinárak rég nem látott mértékben csökkentek, már jóval 300 forint alatt járnak a literárak. Ennek csak az egyik oka a koronavírus miatt lecsökkent üzemanyag ígény, a fontosabb oka az olajhatalmak között húzódó olajjátszma. Az alább látható grafikonon látható, hogy új aljat talált a hónapok óta zuhanó olajár, ezt a zuhanást szeretnék megállítani az elnökök.Most az amerikai kezdeményezésre létrejött beszélgetésen a felek eszmecserét folytattak a globális olajpiacon kialakult helyzetről, beleértve a tárgyalásokat is, amelyek az OPEC+ keretei között folynak az árstabilizálás céljából végrehajtandó kitermeléscsökkentésről.


Putyin és Trump a 2017-es hamburgi G20-találkozón Fotó: Kremlin

Trump tájékoztatta Putyint azokról az egyeztetésekről, amelyeket több olajtermelő ország vezetőjével folytatott. A két vezető megállapodott a témakörben folytatott kétoldalú konzultáció folytatásáról.

Szintén beszéltek a Covid-19 világjárványról, és az elnökök értékelték az Oroszország és az Egyesült Államok által a fertőzés ellen meghozott intézkedéseket. Putyin és Trump két napon belül másodszor tárgyalt telefonon egymással.


(MTI)

  • Facebook

Tudtad?

A becslések szerint már 100 millió ember birtokol Bitcoint a világon, és naponta 400 ezren használják a valutát. 

A pontos számokat az anonimitás miatt senki sem ismeri.

Idézet

A kedvenc tartási periódusom, az örökké.

Warren Buffett