top of page

A zuhanó olajárakról tárgyalt Trump és Putyin

Az olajárak világpiaci stabilizálásáról tárgyalt telefonon Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök - közölte pénteken a Kreml sajtószolgálata.

Ahogy Magyarországon is tapasztalhatjuk, a benzinárak rég nem látott mértékben csökkentek, már jóval 300 forint alatt járnak a literárak. Ennek csak az egyik oka a koronavírus miatt lecsökkent üzemanyag ígény, a fontosabb oka az olajhatalmak között húzódó olajjátszma. Az alább látható grafikonon látható, hogy új aljat talált a hónapok óta zuhanó olajár, ezt a zuhanást szeretnék megállítani az elnökök.Most az amerikai kezdeményezésre létrejött beszélgetésen a felek eszmecserét folytattak a globális olajpiacon kialakult helyzetről, beleértve a tárgyalásokat is, amelyek az OPEC+ keretei között folynak az árstabilizálás céljából végrehajtandó kitermeléscsökkentésről.


Putyin és Trump a 2017-es hamburgi G20-találkozón Fotó: Kremlin

Trump tájékoztatta Putyint azokról az egyeztetésekről, amelyeket több olajtermelő ország vezetőjével folytatott. A két vezető megállapodott a témakörben folytatott kétoldalú konzultáció folytatásáról.

Szintén beszéltek a Covid-19 világjárványról, és az elnökök értékelték az Oroszország és az Egyesült Államok által a fertőzés ellen meghozott intézkedéseket. Putyin és Trump két napon belül másodszor tárgyalt telefonon egymással.


(MTI)

Comments


Commenting has been turned off.
  • Facebook

Tudtad?

Nagyjából 25 millió dollármilliomos ember él a világon, miközben  összesen csak 21 millió darab bitcoin létezhet.

Idézet

Ne azt takarítsd meg, amit nem költöttél el, hanem költsd el azt, amit nem takarítottál meg.

Warren Buffett

binance_kriptolio4.jpg
bottom of page